Navigation Menu+

Yatzy

oktober 2004

yatzy

Kjøp nå

Dag Vidar blir sendt til en ny familie, på et nytt sted. Han får nye joggesko, katt og kjæreste. Han får et dv-kamera så han kan filme starten på sitt nye liv. Alt ser egentlig veldig lyst ut.

Men jo lenger Dag Vidar kommer i filmen om sitt nye liv, jo reddere blir han for at noen skal avsløre det som har skjedd, grunnen til at han har måttet flytte til en fosterfamilie. Og tvilen har aldri kommet den tiltalte til gode, så Daggi begynner å tvile på alt dette fine rundt han og blir sin egen verste fiende i redsel for å avsløre sin historie.

yatzy

Harald om «Yatzy»

Jeg jobba i mange år på flere institusjoner med ungdommer med ulike problemer. Og sakte vokste stemmen til Daggi, hovedpersonen i Yatzy fram i huet mitt. Han var en fyr som grunnleggende så mørkt på ting. En fyr som alltid så for seg worst case scenario. En fyr som var redd for gode ting, fordi han ikke stolte på at noe bra kunne skje han, så da ødela han likegodt det gode sjøl. Istedenfor at noen andre skulle komme og gjøre det. Jeg begynte å tenke at jeg ville lage en bok om en usympatisk hovedkarakter. Og etter å ha blitt kjent med Daggi og stemmen hans, bestemte jeg meg for at en så negativ og destruktiv fyr skulle få de beste betingelser i denne historien. Så jeg sendte han inn i en fosterfamilie. Han får en hyggelig fostermor og fosterfar, han får en fosterbror som drømmer om en storebror, han får katt, han får en videokamera av læreren på skolen, og han får til og med nesten kjæreste. Alt det beste jeg kunne gi han. Men til tross for at jeg ga han alt dette gode, begynte å han å ødelegge, rive ned. Så til slutt måtte jeg finne ut hvordan han hadde blitt slik, og jeg skreiv alle ”filmkapitlene” til slutt for å finne ut hvordan Daggi hadde blitt sånn.