Navigation Menu+

A Thousand Times Good Night

september 2013

ttgn

PÅ KINO!

Jobben eller livet med familien.

Rebekka pendler mellom å være en av verdens fremste krigsfotografer og familielivet i Norge. Som fotograf viser hun oss at fienden har et ansikt. Kvinnelige selvmordsbombere tar avskjed med sine barn og ofrer alt de har for det de tror på. Hennes mann og den eldste jenta orker ikke lenger tanken på at hun kan dø der ute. Hun får et ultimatum. Jobben eller livet med familien.

 

poster

Harald om «A Thousand Times Good Night»

Erik Poppe og jeg hadde to prosjekter i gang, men begge var såpass dyre at det tok for lang å finansiere til at vi kunne sitte og vente. Så vi bestemte oss for å sette i gang med en ”enklere” film. En enklere film blei det selvfølgelig ikke. Vi hadde en bank med flere prosjekt, og vi gikk tilbake til ett prosjekt vi hadde jobba med tidligere. Om krigsfotografen. Vi lagde en historie om en krigsfotograf, basert på teorien om at hun var som en junkie. En som ikke klarte ikke legge bort fotograferinga til fordel for et ”normalt” liv. En som var avhengig av å være krigsfotograf, leve dette altoppslukende livet. En karakter som står med valget mellom det unike jobblivet, og det kallet hun kjenner i å fotografere på den ene sida, og familien og kjærligheten til mann og barn på den andre sida. Erik har jo vært konfliktfotograf, så vi baserte jo historien på noe av hans erfaringer, men ved å la hovedkarakteren være en kvinne blei det lettere å trekke historien vekk fra hans biografi. Vi intervjua flere av verdens beste konfliktfotografer. Følte oss tidlig trygg på selve historien, så vi brukte ikke så lang tid på å trekke den opp. Men det har selvfølgelig blitt en del versjoner av og diskusjoner rundt denne filmen også. Storyen hadde først en norsk cast, men etter å ha sett responsen i verden ute blei gikk produksjonen for en internasjonal cast. Rimelig fornøyd med den.

 

Regi: Erik Poppe

Manus: Harald Rosenløw Eeg

Sjanger: Drama

Nasjonalitet: NOR, IRL, SWE

Produsent: Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae

TUSEN GANGER GOD NATT from Paradox on Vimeo.