Navigation Menu+

Julekongen

desember 2012

julekongen2

En magisk førjulshistorie om Kevin på 9 år, som bor med familien sin på Sølvskogen.

Far er revisor og jobber for Randi Krohn, som eier hele bygda. Moren er politi på verdens kjedeligste sted og lillesøster Mira tror hun er prinsesse og prøver hele tiden å skaffe seg bevis for dette. I tillegg har Kevin to eldre tvillingsøstre som konkurrerer om alt.

I år er Kevin fast bestemt på at denne jula skal bli den beste jula noensinne. Men da det viser seg at huset som familien bor i er full av sopp, kan de ikke lenger feire jul der. Enda verre blir det når Kevin og familien får tilbud om å feire jula hjemme hos Kevins verste fiende, Peder Krohn.

Hver dag etter skolen drar Kevin til sin hemmelige hule ute i skogen. En dag oppdager han en tunnel som fører han inn i en grønn og frodig skog full av ekte riddere. Kan dette være løsningen på julefeiringsproblemet?

NRKs nye julekalender er en klassisk og tidløs fortelling om vennskap, riddere og magi – og om å finne styrken i seg selv. Historien fortelles gjennom 24 episoder spekket med spenning, humor og varm julestemning.

julekongen3

Harald om «Julekongen»

Jeg blei spurt av NRKSUPER og Ingrid Hafstad om jeg ville lage den NRK julekalenderen på tv. Først var jeg i tvil, jeg hadde jo ikke skrevet for barn før, mest ungdom, men samtidig var det jo en forlokkende utfordring. Å få lage en hel tv-serie, 24 episoder. Jeg kontakta Lars Gudmestad og spurte om han hadde lyst til å gjøre det sammen med meg. Lars var med, og så starta vi arbeid med å jobbe fram en idé til Super. Vi hadde tidlig tanken om to univers. Og vi hadde også tidlig tanken om riddere på blokka. Siden både Lars og jeg har gutter ville vi lage noe med fighting, noe som gutter syns er kult. Vi måtte jo også finne en slags julehistorie. Hva ville vi si om jula egentlig (som ikke er sagt en million ganger)? Vi endte med at vi ville fortelle en familiehistorie. Eller rettere sagt, to historier om to familier som blir splitta men som finner sammen igjen, en på hver side av ”tunnelen” mellom de to universene. Og bestemte oss for at vår julehistorie skulle handle om gaven. Jula handler om å gi noe, og Kevin, hovedkarakteren, må gi eller ofre, det beste han har, nemlig vennen han får i løpet av serien for at noen andre skulle bli glad til jul. Vi ville ha en vanlig gutt, som hadde et lite problem, som kan være alvorlig nok. Han blir plaga av en annen gutt i klassen. Men han tør ikke fortelle det, for familien har ikke helt tid. Han søker ut i hula si hvor han lager små oppfinnelser. Denne skapetrangen var liksom Kevins skill. Her ute i hula, oppdaga han passasjen over til den andre verdenen, dette glemte ridderriket. Vi måtte lage en slags mytologi, husker at vi fant på idéen om sølvskatten i gangen min en kveld vi hadde jobba seint, og egentlig hadde gitt oss. Ridderne trengte en konge for å få feire jul, og Kevin skulle ved en tilfeldighet få denne jobben. Han skulle bli julekonge! Så skulle jo Kevins reise være å innrømme at han ikke var denne kongen, men hjelpe ridderne å finne sin rette arving og dermed gi dem jul. Vi jobba mye med humor, og enkle mekanismer mellom de to universene, og vi jobba hele tida for at det skulle være detaljer og lag også for voksne. Veldig gøy å få jobbe med en så lang historie. Og veldig inspirerende å jobbe med veldig folk tidlig delte visjon med serien.

Regi: Thale Persen

Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Sjanger: TV-serie

Nasjonalitet: NOR

Produsent: Marius Hoel NRK