Navigation Menu+

URO

august 2006

uro

En urban thriller om en ung politimann

Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) er nyrekruttert undercover politimann i URO-patruljen, med en lysende karriere foran seg. Han ser kun kjappe og harde løsninger i alle situasjoner, og han risikerer både sitt eget og kollegaenes liv for å oppnå resultater i jobben. I kraft av sin bakgrunn glir han lett inn i kriminelle miljøer, og han bruker fortida aktivt for å oppnå kontakt. På et undercover oppdrag møter han Mette (Ane Dahl Torp) som kjenner HPs bakgrunn.HP vikler seg inn i et nettverk av løgner på begge sider av loven, samtidig som han kun prøver å rette opp og gjøre det riktige. Han tar saken i egne hender og grensene for rett og galt forflyttes.

uro

Harald om «Uro»

Stefan (Faldbakken) og jeg ville lage en spillefilm etter samarbeidet med novellefilmen Anolit. Og på festen til Glasskår-premieren, møtte Stefan en kompis av meg som var Uro-politimann (altså en som jobba med å infiltrere narkotikamiljøer). Denne kompisen hadde ofte kommet hjem til meg og debriefa litt angående jobben sin. Og idéen til filmen om en norsk undercover-politi blei unnfanga på Oscar Braaten, på Torshov. Stefan og jeg ville lage en film om en fyr med ett bein i hver leir. En karakter som vil gå langt for å løse en narkosak, men kanskje dykker for dypt ned i det kriminelle miljøet han skal avsløre, en ganske klassisk undercover-problemstilling. Jeg skreiv første manusutkastet på to uker, så inspirert var jeg. Men det var jo selvfølgelig ikke ferdig. Det var mange (tunge) tak på manuset, Stefan og jeg var ikke alltid helt enige, men samtidig hadde vi et veldig push på å få til historien. Og da ting begynte å falle på plass var det et utrolig trøkk i prosessen. Husker at Asle Vatn (prudsenten, Friland) gikk opp på bordet på Filmfondet da vi fikk tildelinga! Vi fikk masse hjelp av Oslo-politiet i researchen, mye takket være min Uro-kompis. Og turen til Cannes med filmen (tatt ut i Un Certain Regard-programmet) kommer jeg aldri til å glemme.

Regi: Stefan Faldbakken

Manus: Harald Rosenløw Eeg,Stefan Faldbakken

Sjanger: Drama

Nasjonalitet: NOR

Produsent: Christian Fredrik Martin, Asle Vatn, Frida Ohrvik