Navigation Menu+

Folk flest bor i Kina (RV)

juni 2002

folk-flest-bor-i-kina-plakat1

Folk flest bor i Kina. Men hvem bor i Norge?

Handlingen utspiller seg i løpet et magisk døgn dagen før valget. Fellesnevneren er en avsides bensinstasjon på en norsk landevei. Her jobber Lasse som lever av å selge bensin, men drømmer om å fly. Han opplever et døgn utenom det vanlige.

folk-flest-bor-i-kina-plakat1

Harald om «Folk flest bor i Kina (RV)»

Jeg hadde Rv-lederen på Nøtterøy som norsklærer på gymnaset. Jeg tror han hata meg, i den grad lærerne hater elevene, jeg følte i hvert fall at det var noe grums mellom oss, og jeg tror han etterhvert lærte meg å hate Rv. Så etter å egentlig ha hatt et litt anstrengt forhold til Rv i oppveksten var det ganske gøy å lese Rvs program og kikke litt på partiet i jobbinga med manus, for når alt kommer til alt er jo mange av Rvs kampsaker også saker jeg har sympati for, og i partilederdebatter har jeg ofte sitti og heia på vaktbikkja Aslak Sira Myre. Rv er jo et slags underdogparti som kjemper for de svakes rettigheter, både nasjonalt og internasjonalt, og jeg har alltid hatt sympati for underdoger. Kommunismen har jo, som de fleste politiske bølger og store ideer en del grandiose svin på skogen, samtidig som paritet Rv har et litt naivt og illusorisk verdensbilde, med dertil påfølgende partiprogram hvor en gammelmodig revolusjon fortsatt er bakt inn blant alle de viktige sakene. Metaforen blei dermed Finn, en underdog, hunsa av kompisen Knut, men som samtidig har et usannsynlig prosjekt i livet, nemlig at han tror han har tegneserieheletene Pokemons krefter, og dette kan hjelpe han til å få Gunn. Rv blir dermed en litt naiv og søt gutt som mobbes av de store, men med klokketro på sin imagniative tegneseriekrefter. At Finn på en måte lykkes i filmen får bli et lite klapp på skuldra til Rv, men også et hint til Rv om at de faktisk kan trenge litt Pokemon-powers for å få gjennomført sitt politiske prosjekt.

 

(For segmentet RV)

Regi: Magnus Martens

Manus: Harald Rosenløw Eeg

Sjanger: Episodefilm, Politisk, Drama, Kortfilm

Nasjonalitet: NOR

Produsent: Ørjan Karlsen,Yngve Sæther