Navigation Menu+

Hunger

oktober 2012

hunger

Kjøp nå

Marius er hjemme igjen. Tilbake i leiligheten der storebroren alltid var syk, før han plutselig ble frisk. Tilbake i køyesenga der han drømte om Karla hver natt. Tilbake i skogen der han ble kjent med Kai. Tilbake til den tiden da alt forandret seg. For alltid.
«Hunger» handler om Marius, Sven, Karla og Kai. Om hva det vil si å komme tilbake, og om hva det vil si å lengte.

hunger

Harald om «Hunger»

Jeg tok toget til Tønsberg og gikk fra stasjonen og opp til leiligheten til faren min, øverst på Solvang (rett ved høyhusa som er location for boka) en ettermiddag. Tror ikke jeg møtte mer enn én bil, og ingen folk ute. Jeg fikk en merkelig følelse av at hele byen lå og døste. Samtidig tenkte jeg at det jo MÅTTE være noe bak disse trøtte fasadene. Og jeg fikk idéen om at det kunne ligge en form for ondskap bak en (eller flere) av disse dørene. Jeg har vært i dette området i flere av bøkene mine, men jeg ville tilbake. Og jeg ville lage en grøsseraktig historie. Jeg ville lage en historie som spekulerte i om det kunne fins et slags monster her i denne døsige bydelen. En kannibal? Høres usannsynlig ut, men hva om? Forestillinga kan være mye verre og skumlere enn virkeligheten. Så jeg ville lage en historie om en denne forestillinga. Jeg ville lage ei bok om en upålitelig forteller. En som ønsker noe så sterkt at han kan innbille seg nesten hva som helst. Og han kunne kanskje innbille leseren det også. Jeg visste tidlig at Marius, min hovedkarakter, hadde et enormt behov for omsorg og kjærlighet. Og for å bli sett. Han har levd med en syk bror hele oppveksten, men når broren blir erklært frisk, forandrer det ingenting. Så når det flytter inn en merkelig gutt i naboleiligheten, en gutt som virker jaget og plaget, begynner Marius å forestille seg at det fins et monster i deres omgivelser. Han tror så sterkt på det at han klarer å innbille jenta han er forelska i og nabogutten dette. Så når monsteret han har skapt for å bli betydningsfull og bli sett, ser ut til å ha angrepet jenta han var kjæreste med, får Marius et problem. Finn virkelig monsteret? Han må ta det. Han må redde jenta. Og må tørre å finne ut av seg sjøl.

Juryens begrunnelse til Bragepris-nominasjonen:
«Harald Rosenløw Eeg har skrevet en medrivende psykologisk thriller. Marius kommer tilbake til Tønsberg etter å ha vært borte en stund. Hva har skjedd? Eller har det egentlig skjedd noe? Hva er sant og hva er bare fantasier i Marius sitt hode? Dette er historien om en ung gutt og hans verden som er i ferd med å falle fra hverandre. Gjennom et intenst språk kommer vi tett på Marius og hans sinn, men ‘Hunger’ gir ingen svar. Den provoserer med sin åpenhet, men trigger samtidig til diskusjon. God litteratur engasjerer, forfører og stiller spørsmål. ‘Hunger’ er en slik bok.»