Navigation Menu+

Løp hare løp

september 2008

9788203194214_Eeg_3

Kjøp nå

Det handler om åttitallet. Det handler om oppvekst.

Moren til Bror er Tønsbergs peneste, aerobicinstruktør og tidligere stupedronning. Faren til Bror er friidrettstrener, kjøper mobiltelefon og nytt hus. Bror løper 800 meter og er forelsket i Marita. Marita løper barbeint og er best i siste sving. Bror har alt. Men den som har alt, har alt å tape. Moren til Bror har kreft. Faren til Bror får gjeld. Bror mister farten i siste sving. Marita forsvinner, og ingenting kan bli det samme.

9788203194214_Eeg_3

Harald om «Lør Hare Løp»

En oppveksthistorie fra Tønsberg som jeg jobba med fra rundt 2000 og til den blei gitt ut. Jeg la den fra meg flere ganger, og tok den opp igjen. Det er mange tråder i ”Løp hare løp” tilbake til ”Glasskår”. Følelsen av pastellfarger og drømmer på den ene sida og de mørke sannhetene man motvillig oppdager når man går fra barn til ungdom på den andre. Det skulle handle om løping, umulig kjærlighet, om sykdom og om den perfekte familien som slo sprekker. Hadde en del forskjellige versjoner av boka før den endelig fant sin form. Og så blei det løpemetaforen som blei ramma for boka. Hare eller pace-maker som heter på engelsk, løperen som deltar i et løp for å dra opp/holde farta for de andre, men som bryter før løpets slutt, blei et bilde på hovedkarakteren min, Bror. En fyr som alltid sprakk før målstreken. En fyr som aldri helt klarte å leve opp til sine egne eller andres ambisjoner. En fyr som drives av en slags dårlig samvittighet fra første øyeblikk. En fyr som føler seg skyldig i denne familiens tragedie, men som selvfølgelig ikke kan lastes for noe.