Navigation Menu+

Julekongen – Full Rustning

november 2015

julekongen-full-rustning-plakat

Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis. Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen, fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri.

Mira er dypt bekymret. Julen står for døren og familien har rotet det så til økonomisk at de knapt har råd til julepynt. Mens Mira gjør sitt beste for å prøve å skape litt julestemning, bruker storebroren all sin tid på å drømme om prinsesse Eiril i Ridderdalen. Julen for tre år siden fant nemlig Mira og Kevin en hemmelig Ridderdal full av spennende eventyr, onde trollmenn og prinsesser. Men, hulen som ledet inn dit raste sammen og siden det har det vært helt stille. Så en dag blir en forfrossen jente funnet bevisstløs i skogen og tatt med til bygdas sykehus. Til Miras og Kevins store overraskelse viser det seg å være prinsesse Eiril. Det må ha åpnet seg en ny inngang til Ridderdalen, men hva har skjedd der inne? Sammen finner Mira og Kevin inngangen.

Ridderdalen er uhyggelig og skummel. Den onde trollmannen Snerk har tatt makten ved hjelp av en magisk rustning og avlyst julen. Nå leter han og de onde ridderne hans ustanselig etter Eiril og den siste delen av rustningen – den magiske hansken Eiril lager snø med. Får Snerk tak i den har han full rustning og alt håp vil være ute for julen og de gode kreftene i Ridderdalen. Snart vikles gode og onde krefter inn i et kappløp om å finne Eiril og den magiske hansken. Et fredelig og julepyntet nabolag snues på hodet. Snerks magiske rustning gir de onde overtaket, men det finnes krefter som er enda sterkere enn våpen og magi – og det er det bare Mira som har forstått. Kan Mira redde julen både for Ridderdalen og familien sin?

(Tekst fra Filmweb)

 

Harald om «Julekongen – Full rustning»

Da vi jobba med Julekongen tv-serien, så vi alltid for oss en ny sesong. Det var så mange historier som vi kunne fortsette og fullføre. Folk elska serien, men en HATA slutten. Fordi den var FOR åpen. For oss var det ingen diskusjon. Vi følte at det var en historie med enda lengre buer. Men da vi snakka med NRK om å fortsette hadde de ikke kapasitet til å gå løs på en ny sesong. De hadde allerede gått i gang med forarbeidet på en ny julekalender. Så da føltes det ganske naturlig å la serien fortsette på film. Selvfølgelig tenkte vi at filmen skulle kunne stå på egne ben, at det ikke var noen forutsetning å ha sett serien. Så vi valgte å la universet vokse med tida. Det har gått tre år siden serien, da har det gått 3 år i Sølvskogen også. Siden Kevin da var blitt for gammel til å være hovedkarakter i en barnefilm, lot vi Mira, lillesøster i tv-serien, bli den naturlige hovedkarakteren. Jeg tror aldri vi har ledd så mye som da vi jobba med filmen. Den føltes som et slags overflødighetshorn av glede, varme og humor,  og vi hadde en utrolig god følelse av at vi kunne følge familien Gran enda noen år!

 

Regi: Thale Persen

Manus: Harald Rosenløw Eeg & Lars Gudmestad

Sjanger: Eventyr

Nasjonalitet: NOR

Produsent: Storm Films

 

Julekongen Full Rustning – Trailer from Nordisk Film Shortcut – Oslo on Vimeo.