Navigation Menu+

BØLGEN

august 2015

Bølgen_stor

PÅ KINO!

Det har skjedd før. Det vil skje igjen.

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger.

Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

BØLGEN er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger.Fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når..

(Tekst fra Filmweb)

 

Bølgen-1

Harald om «Bølgen»

Martin Sundland, produsent i Fantefilm, ringte og spurte om jeg ville jobbe på en film de holdt på med. Bølgen, en katastrofefilm, som skulle i produksjon. Først var jeg litt skeptisk. Sjangerfilm var liksom ikke min greie. Og jeg var ikke så vant til å komme inn på et såpass seint tidspunkt. Manuset fram til da var utvikla av John-Kåre Raake. Og jeg var usikker på om jeg kunne bidra med noe. Men Martin mente at de mangla akkurat det jeg kunne bidra med. Samtidig er det jo en fantastisk ide, ikke sant. Med Tafjord-ulykka har filmen en historisk forankring, samtidig som man kan dikte helt fritt i forhold til Åkerneset. Det er virkelig et ”what if-scenario” med med en 100% sikkerhet på at det en gang kommer til å skje. Det fins aliens, liksom, vi vet bare ikke når de kommer til jorda. Så jeg blei med på laget. Og jeg må si at prosessen har vært utrolig spennende. Det å jobbe med de strenge rammene til en sjangerfilm, samtidig som vi måtte prøve å gi dem vår vri. Og samtidig bruke begrensningene, økonomiske og geografiske, til vår fordel. Mye av strukturen lå i manuset da jeg kom inn. Mye av kunnskapen lå der. Så min store oppgave var å jobbe med relasjonene, med familien og med Kristians karakter. Og som ofte med manusjobbing har noe av det mest interessant vært å snakke med folkene filmen virkelig berører. Folkene som jobber med skred og rad. Og folk som direkte vil bli berørt av en slik Bølge.

 

Regi: Roar Uthaug

Manus: Harald Rosenløw Eeg & John Kåre Raake

Sjanger: Action/Katastrofilm

Nasjonalitet: NOR

Produsent: Fantefilm Fiksjon AS

 

Bølgen – hovedtrailer from Kalle Doniselli Gulbrandsen on Vimeo.