Navigation Menu+

Alt annet enn pensum

oktober 2006

Alt Annet.indd

Kjøp nå

En bok om et farlig spill, der ingenting er som det ser ut til.

Klaus og moren hans flytter til Oslo, der begge skal begynne på samme skole – han som elev, hun som sosiallærer. Men allerede før Klaus rekker å møte den nye klassen sin, begynner underlige ting å skje.
En gutt dør i en t-baneulykke, og tilfeldigvis kommer Klaus over den elektroniske dagboka hans. Klaus begynner å tvile på om dødsfallet egentlig var et uhell. Etter hvert som han graver etter sannheten, vikler han seg inn i et farlig spill, der ingenting er som det ser ut til. Et spill der Klaus ikke kan stole på noen.
Ikke engang seg selv.

altannet

Harald om «Alt annet enn pensum»

Pleide å skrive bøker om snålinger med i ”Alt annet…” ønska å jeg å skrive om en helt vanlig fyr. En som bare har ett behov: Å bli likt. Altså ganske vanlig. Hovedkarakteren min var vanlig. Men stedet han flytta til, klassen han kom i, var langt fra vanlig. Jeg hadde en ide om å skrive innover i en slags tunnel. Jeg ville forske i hvor langt hovedkarakteren min var villig til å gå, for å bli likt. Hvordan han tok på skylapper i forhold til alle innvendinger, alle kritiske spørsmål om hvorfor de kule folka på dette stedet tok så godt i mot han. Men det er noe som skurrer på dette stedet. Det er noen som truer både voksne og ungdommer i miljøet. Og før Klaus kan avsløre dette, er han en del av det hele. Jeg ønska å lage en krim for ungdom, uten den klassiske krimavsløringa. Noe av inspirasjonen henta jeg fra en sann historie, om et sted hvor ungdommer var knytta sammen slik som i boka mi.